Änglar, viskar ni eller kanske sjunger vackra visor?

imageJag har krupit ner under täcket. Mitt på blanka dagen ska jag kura och släppa allt för en stund. Jag har klippt häcken, kört traktor, promenerat med syrrans hundar. Jag har åkt till Trosa och handlat, plockat blommor, förberett inför kvällens middag. Jag har skrattat med gårdskillen, pratat strunt med några Trosa bor. Som vore livet helt normalt. Men jag är trött. Trött i kroppen och själen värker tungt. Idag längtar jag. Längtar efter Gunnar. Den är så stor att det hissnar i magen som åkte jag berg och dalbana. Eller kanske lättare förklarat är den hissnande som rädslan när man letar efter någon och inte vet om den är skadad eller om man kommer hitta denne igen.

Jag hittar inte Gunnar. Jag letar febrilt. Jag försöker andas. Andas mjukt, andas djupt, andas lugnt och känna ro.
Hör jag honom? Där! Jovisst ser jag honom? Nej det är en illusion och knappt ens det. Jag kan inte hitta känslan av var han är och visst är jag rädd. Rädd för att han är ensam och fryser. Att han gråter och längtar hem. Rädd för att han känner mitt svek i att inte finnas i hans hand om han längtar hem eller tycker något är jobbigt. Jag vill skrika, ropa och göra mig hörd i hela himlen men himlen är mig övermäktigt stor.
Viskar änglar eller sjunger de vackra visor och låter honom förstå hur djup, stark och stor min längtan och kärlek till honom är?
Om han bara kunde visa mig att han vet. Och visst är jag hos honom i den lilla handen för evigt. Från vår hejdå kram till evigheten. Alltid. For ever. Jag önskar han vet.

9 thoughts on “Änglar, viskar ni eller kanske sjunger vackra visor?

Add yours

 1. Helt fantastiskt! Du ar helt underbar! Jag ser fortfarande Pontus ute och ser honom i mina pojkar. Pontus kramar och tar hand om Gunnar tills vi alla kan motas igen. Det ar bara varme och karlek, sa mycket karlek!

 2. Åååå fina underbara Jenny, kommer du ihåg våra kramar när vi kom till arbetet, där vi delade värme och styrka – här kommer en bamsekram med så mycket värme och styrka till dej, fina härliga Jenny – ge det tid, det kommer att ta lång tid för dej att läka – men du vet att vi är många som finns där för dej med långa varma kramar ❤🙏🏻😔🌸

 3. Älskade Jenny ♥️

  När jag läser dina ord om dina innerliga och villkorlösa kärlek till sonen Gunnar. Jag känner igen känslan som du bär inom dig. Du saknar honom oerhört. Gunnar finns alltid hos dig, och hans kärlek finns hos dig. Gunnar vet att du finns för att Du är hans mamma för evighet ♥️

 4. Älskade Jenny ♥️

  När jag läser dina ord om dina innerliga och villkorlösa kärlek till sonen Gunnar. Jag känner igen känslan som du bär inom dig. Du saknar honom oerhört. Gunnar finns alltid hos dig, och hans kärlek finns hos dig. Gunnar vet att du finns för att Du är hans mamma för evighet ♥️

  1. Toto, du berör mig och tack för att du fortsätter stötta och peppa mig. Det är så värdefullt även om jag inte är lika flink på att svara. Love Ypu💖

 5. Precis så är det. Känner dina ord och dessvärre också smärtan bakom. Så fint du beskriver det. Jag är säker på att han vet och känner din närhet och omsorg.
  Jag förlorade min dotter för 1,5 år sedan, det är knappt så att man klarar av att gå vidare, men det gör man, på något sätt gör man… Livet blir annorlunda, det blir nytt, det är ett annat liv som börjar efter, det blir lugnare med tiden, det blir lite lättare, lite ljusare, lite gladare. Önska all styrka till dig och din familj.
  Många varma kramar, från en mamma till en annan 🙏🏻

 6. Själens trötthet..Tsunaminvågen välter omkull en och man kämpar för att hålla sig ovanför vattenytan ..Andas sekund för sekund..Kram från en annan död pojkes mamma

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: