Igår vann depressionsdjävulen. Idag segrar jag.

En midsommar med precis alla ingredienser som hör till ett lyckat firande. En fantastisk dag med lövad och blomsterprydd majstång, dragspel och klarinett som spelas av familjemedlemmar till dansen när den ringlar sig lång av min vackert klädda och glada släkt. Det är krispigt, romantiskt och exotiskt, som vore det en film. Den goda sillen, laxtårtan, snapsen och våra skönt skruvade snapsvisor. Det blir en rätt god klang när 40 personer sjunger ihop. Å ändå. Mitt i allt är det en svårt svart dimma som eldar ut i min kropps alla celler. Det är svårt att hålla ihop. Att inte bara ställa mig och skrika, dra i mitt hår, hoppa på bordet och spy ut.  Depressions jävulen vinner denna strid och det bästa med midsommarafton var när jag grät och somnade i min mammas famn. Långt bort från allt. Visst var jag med. Deltog, drack bubbel, log och sjöng. Men jag var förlorad.

Men idag vinner jag. Stark och rakryggad möter jag midsommardagen med min vinnarskalle. Strax väntar middag av gårdagens rester. Lyxigt. Jag ska smaka den goda sillen, känna västerbottenpajens arom i min gom. Ska höja ett glas och fira Gunnar och bjuda in alla till att fira med.

💖

3 thoughts on “Igår vann depressionsdjävulen. Idag segrar jag.

Add yours

  1. Skål till Gunnar, dig och din fina familj. Glad midsommar my darling. ❤️🍾🥂

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: