Kraften. Igår. Idag. Imorgon.

Igår var verkligen en annan dag. En ny dag.

Jag vaknade och kände kraft. Jag var trött förvisso. Grät i min väninnas famn när hon kom på besök. Men ändå. Kraften fanns där. Och dagen, wow! Magisk.
Visst var jag skör, visst var jag ur balans och hade svårt med känslosvallet som brusade men ändå. Gnistan som gav mig styrkan att välja goda tankar, som fick mig att känna glädje och frihet. Som fick mig att följa med vänner på havet. Jag älskar den gnistan, den kraften och undrar var den kommer ifrån.

Inatt. Som många av de nätter när smärtan tar vid, är väldigt, väldigt lättsåld.
Kanske borde jag lägga ut den på blocket med följande annonstext: En tuff, retro natt a la depressiv film från -70 talet finnes. Hemsöker ägaren på eget initiativ och ger dess innehavare den värsta av mardrömmar. Ett riktigt kap för den som gillar få timmars sömn, värk i kroppen, stela leder och ristningar längs ryggraden. Den ger oanade höjdpunkter av huvudvärk likt migrän och knytnävsslag rakt i solar plexus med goda sammandragningar och isande kyla i buken. Den ger dig svårt att samla tankar och en stor portion av förvirring, du kommer garanterat känna vanmakt. Skynda, fynda! Först till kvarn får rabatt.

Ja, svart. Som natten.

Den ger kraft men av helt annan karaktär än den igår. Hade jag levt på medeltiden hade jag förmodligen trott att jag har djävulens kraft inom mig, som en påhälsning från helvetet. Att jag syndat eller gjort fel.
Men jag lever idag och släpper tanken på djävul och synd men har svårt att förlika mig med dessa ytterligheter.
I förrgår kaos och ilska likt en orkan, igår en ljuvlig dag med glädje och kärlek likt ett paradis och inatt ett rent helvete med outtröttliga plågor.

Hur kan jag kastas så hårt mellan ytterligheter? Är jag inte tillräckligt skör ändå eller kastas jag kanske som en vante för att påminnas om att jag är skör?
Att jag inte styr. Att jag inte har förmågan att styra.
Men vem styr då? Och krafterna. Eller kraften. Var kommer den ifrån?
Vad är det som avgör hur mina krafter ter sig?

Det är gryning och idag är ytterligare en ny dag. Vilken kraft som kommer till mig idag återstår att se. Jag väntar med spänning.😲😉

 

 

3 thoughts on “Kraften. Igår. Idag. Imorgon.

Add yours

  1. Önskar dig en fin onsdag, att den blir lugn och att du får sova inatt 💖

  2. Hej Jenny. Det finns inga ord som på något sätt kan underlätta den enorma förlust du drabbats av. Inget jag kan säga eller göra som får depressionsdjävulen att krypa tillbaka i sin mörka håla, MEN. Jag skulle vilja säga en sak; du skriver väldigt vackert och insiktsfullt om något väldigt, väldigt svårt. Jag är inte en mamma som har mist. Jag är bara en mamma som försöker ge mina tre barn all den kärlek som behövs för att rustas så gott det går när de ska ut och möta livet. Och jag tycker att du skriver så fint om kärleken till Karl och Gunnar. Och att du, trots det som händer, verkar ha en så fantastisk kraft av liv och lust inom dig. Att läsa sånt ger mig hopp o kraft. Tack för att du delar med dig, och hoppas du fortsätter att skriva. Mvh Anna

    1. Tack Anna, tack för att du delar och bekräftar. Det känns så värdefullt mitt i allt. Ja skrivandet har blivit en ventil, något som lättar något på trycket och det hårda ristandet. Det känns skönt att du och andra kan få kraft och hopp. Jag tror vi alla måste hjälpa varandra med det.
      Kram Jenny

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: