Jag ser dig. As where You here.

Gråter och skriker i kapp med rådjurens råmanden. Skrämmer vildsvinen och drar mig hårt i håret. Solstrålarna har svårt att nå över trädtopparna på sin färd ner och jag börjar snyfta mer lågmält. Hör ändernas kvackande i viken, eller är det möjligen vingslagen från en ormvråk?
Röker men cigaretten släcks gång på gång. Den vill inte. Jag tänker att det är du som inte vill att jag röker. Eller är det kanske symboliken att du inte kan tändas till livet här på jorden. Inte på det sätt jag önskar.

Ser dig, ser din ljusa kalufs komma upp mellan bergshällarna glad och full med bus. Ser dig precis som du är. Du sätter dig ner i dina blå shorts och grejar med skorna. Du tittar upp, plirandes med ögonen, jag vet att nu blir det vattenkrig. Eller kanske ska du binda fast mina fötter i bordet..
Sen är du plötsligt borta. Jag ser dig som en ljus vind. Som gör mål mellan träden. Du gör en high five, du slänger dig likt Mowgli och hans entourage mellan grenarna från trädtopp till trädtopp. Du gör en livsfarlig gir som har du vingar och störtar mot marken innan du vackert vänder upp igen.
Vinden blir kylig och solen går ner. Mellan solglimtarna känns det som är du här men nu. Nu har du fortsatt.
Miljontals gånger om skulle jag massera dina fötter, din rygg och busa med dig på precis det sätt du alltid önskat. Om du var här skulle jag göra precis allt för dig. Om du bara var här. Men nu, nu är det bara kallt.

Din konfirmations präst i Torekov har hört av sig och de vill ge kollekten från konfirmationsdagen till dig. Det känns så märkligt. Så fint. Och så udda. Konstigt.
Som vore du inte här.
Jag hör i fjärran någon som kör fyrhjuling, det du längtat att få göra i så många år. Tänker på allt du inte fått pröva här i vårt liv. Kanske får du prova det där du är nu?
Är det bra? Berätta! Berätta allt! Vad har du träffat för vänner? Har du träffat Nunne än? Lärt känna Anna, storfarfar Kurt och Kalle i Hyssna? Eller har Ebba bakat dig ringar och har du mött Birgitta? Träffat min barndomskompis Kalle eller Emmas lillebror Pontus än? Tar de hand om dig? Kanske hittar ni alla på massor av pranks, tränar basket eller friidrott. Kanske visar Birgitta dig allt om konst och för dig in hennes härliga värld. Kanske lär dig farfar Kurt att vifta på öronen. Ja, kanske.
Jag hoppas ni firar Evelinas 15års dag idag. Önskar du ger henne extra kärlek och häftiga upplevelser på hennes dag. Tänker att du och Hugo sjöng ’happy birthday’ i morse. Kanske har ni badat, slängt er upp och ner i trädtopparna och spelat fotboll eller haft basketmatch.

Mina tårar har lugnat sig, jag tittar ut över de grönskande ängarna och skymningens vackra ljusrosa dis. Jag saknar dig så varje cell spricker men tror vi kanske träffades en liten stund i kväll. Trots allt.
Du kan väl hänga lite med Karl oxå? Han behöver dig. Han saknar dig och har ett helvete. Han ska till mormor i veckan, åk dit! Så får du träffa mormor, Bosse, Ingrid och Ludwig samtidigt. ’Din’ Stina inte att förglömma 😉 hon kommer vara på ert konfaläger på Väderön!!

Nu ska jag lägga mig Älskling, sjunger dina alla godnatt visor för Teddy och kommer somna med honom i min famn som vore det du.
Älskar dig oändligt❤️❤️❤️
natti 👼

5 thoughts on “Jag ser dig. As where You here.

Add yours

  1. Livet. Så stort, så litet, så lätt, så tungt, så bräckligt och starkt. Allt på samma gång. Känner inte dig men känner med dig. Jag önskar jag kunde hålla om dig och bära lite av din tyngd. Ta några av dina tårar och ge dig styrkan att leva med din sorg. All kärlek.

    1. Tack Catrin, vilken gåva du förmedlar med dina ord. Jag ska gärna dela med mig av mina tårar och bördan och kanske har du just lättar mitt tryck något genom att visa din omtänksamhet. Tusen, tusen tack💖

  2. Jag har gråtandes följt din oändliga sorg och dina funderingar nu en lång stund, hela bröstet snörs ihop av din berättelse . <3
    Jag har svårt att finna ord men önskar av hela mitt hjärta att du och din äldre son finner ett lugn någonstans i er smärta
    Kram <3

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: