Radio. TV. Media. Ja, jag vill berätta för hela världen. I min takt. På mitt sätt.

Trött, ihålig, sliten. Vill göra något bra med dagen. Letar efter häcksax och arbetshandskar behöver röja och röra ut mina känslor. Men bara att lyfta häcksaxen är mig för tungt idag.

Är hungrig men orkar inte laga mat. Är nog inte hungrig ändå mest sugen. Sugen på sött, salt och film. Ja, någon som får mig in i en annan värld. Eller kanske är jag mest av allt bara för trött och behöver sova.

Inslaget i P4 ligger ute och visst har det pockat på journalistkårens uppmärksamhet. Men idag orkar jag ingenting av det. Jag stänger av och lägger mig på sängen.
Kanske imorgon, kanske en annan dag kan jag berätta om drivkraften, min besvikelse och min oändliga sorg för fler. Det är rätt skönt, lite som en stunds terapi att berätta. Det är också en sorts kamp jag vill vinna i att tala om hur vi beter oss mot varandra. Vill tala om oss som människor, att vi alla har ett eget ansvar. Att vi alla har möjligheten att aktivt välja gott. Att vi måste våga bry oss om. Titta varandra i ögonen oavsett vi lider sorg eller njuter glädje.

Sorg är ingen tabu. Sorg är. Är en del av vårt allas liv på olika sätt och vi behöver komma den närmre. Omfamna den utan rädsla och hjälpa varandra i den. Den är långt svårare att hantera än glädjen men lika självklar och lika vacker fast av en annan art.
Ja allt det här vill jag berätta. En annan dag när jag har lite mer ork.
Nu ska jag sova.

Här ligger en länk till intervjun P4 Sjuhärad gjorde med mig, kanske gagnas du av att höra. Varsågod. 💖

Radiointervju P4 Sjuhärad