Vaggad. Vaggad lugnt, kärleksfullt och skönt.

Idag. Nej just nu, vill jag bli vaggad. Vaggad likt en baby i en trygg famn. En famn med värme och kärlek utan krav. Vaggad fram och tillbaka likt en baby på en modersarm, som känner doften och tillhörigheten och den totala avslappning det ger. Nacken och axlarna slappnar av, benen hänger löst och jag njuter av nuet. Kanske ser jag min mors vackra ögon leendes mot mig. Kanske ser jag en blå himmel som känns oändlig.
Det viktigaste är viktlösheten och oändligheten där krav är långt, långt bort. Likt ett hav som omfamnar och låter mig flyta.

Jag känner mig otillräcklig, jag har för lite plats för alla som finns runt mig. Jag vet inte hur jag ska hantera de som älskar mig när jag inte har energi att umgås med dem. Jag har för lite ork för att ta emot allas vänliga gester och omtänksamhet och bara ramla in i deras famnar. Eller kanske vet jag inte hur man gör.

Jag gör människor i min omgivning besvikna, jag är mig själ nok. Jag vill det inte, har inte avsikten att låta all energi gå bara till mig. Men det är så. Jag håller inte tider, lagar inte god mat, passar inte in, sätter mig ner när det passar mig, njuter energi när jag har den, lever i nuet och behöver min egen tid. Att få vara själv. Vilken lyxvara och ynnest. De stunder när jag får umgås bara med mig och mina tankar, är fri att känna eller tänka precis det som faller mig in, utan ramar eller regler. Att vara ensam utan att känna ensamhet. Stunder för reflektion och återhämtning, dessa fantastiska stunder.

Jag önskar mig en bok som visar mig vägen, vägen i sorg dess hantering, bearbetning och hur man är en bra mamma. Hur är man en bra mamma i sorg?
Jag önskar jag har förmågan att visa Karl min ömhet, kärlek, tillit, glädje och sorg på det innerlig och äkta sätt jag har det i mitt hjärta. Men hur jag gör det rätt?

Ja idag är mycket mig för stort. Jag sätter mig på gravplatsen. Gråter, längtar och önskar.

6 thoughts on “Vaggad. Vaggad lugnt, kärleksfullt och skönt.

Add yours

 1. Jag tror du vet att all din kärlek tas emot av alla , jag tror du vet att otillräckliga är vi ….alla mammor och pappor, bröder eller systrar gång efter annan. Jag tror att din energi som du bygger upp ska du göra för dig själv så som du vill. Det finns ingen som kan beskylla dig i den sorg du befinner dig i att du ska vara alla till lags eller räcka till eller ge av dig själv. Jag gråter varje dag jag läser din blogg, då jag själv har pojkar i samma ålder som Karl och något år äldre än Gunnar…Du är fantastisk!! Det har inte gått lång tid….du kommer starkare än någonsin tillbaka..
  Kram

  1. Kram och tack. Är kanske inte så snabb på att svara men oj vad det berör att du hör av dig. Idag är en ny dag, låt oss hoppas den ger energi, härliga skratt mitt i allt och goda stunder. Tack för att du delar med dig och bekräftar mitt skrivande, att det är ok och ger något även till dig. 💖

 2. Hej Jenny,
  Läser din blogg på FB och tycker du är så modig och stark som delar med dig så ärligt och öppet. Jag vet att du kanske pratade metaforiskt om en bok som kan visa vägen och det känns futtigt att ge boktips så deleata gärna min kommentar om du tycker jag är idiotisk . Men jag läser just nu ”Option B ” av Sheryl Sandberg och Adam Grant ( finns nog bara på engelska än så länge tror jag) och jag finner själv bra tankar och konkreta strategier runt sorg, människor omkring en etc. Som sagt , känns banalt att ge boktips men vill inte heller inte säga någonting om det skulle kunna vara till hjälp. Tack för att du delar med dig, vi måste bli bättre att prata om sorg , om hur vi kan stötta och bemöta varandra när livet ger oss det värsta möjliga och det bidrar du till med din blogg ! Stora kramar , Cissi

  1. Cissi, Kram och tack. Är kanske inte så snabb på att svara men oj vad det berör att du hör av dig. Och tack för att du delar med dig! Jag ska absolut kolla upp tipset. Är inte säker på att jag är riktigt mogen för att läsa och fördjupa mig än men vet att det kommer. Idag är en ny dag, låt oss hoppas den ger massor av härliga skratt och goda stunder.
   Kram och än en gång tack, det känns skönt att du bekräftar mitt skrivande, att det är ok och ger styrka för fler. 💖

 3. Att leva i nuet är det bästa och klokaste tror jag, sorgen efter ett barn är väsenskild från annan sorg och den som inte upplevt det kan aldrig någonsin förstå… vanlig sorg har sina faser som utmynnar i någon slags nyorientering där glädjen över att få ha varit med om den vi förlorat till slut vinner över sorgen. Men sorgen över sitt barn, den lindras inte med tiden men man blir skickligare på att fånga glädjen i små stunder i nuet. Du är fantastisk som delar med dig av dina känslor till andra som varit med om att förlora barn❤️Finns något citat om att den som förlorat sina föräldrar kallas föräldralös,den som förlorat sin make kallas änka, men för den som förlorat sitt barn finns det inget ord – det är så hemskt att det inte ens finns ett ord för det tillståndet. Alla mina varmaste tankar går till dig❤️Gunnar ser alldeles ljuvlig ut på bilderna, som du beskrev honom- härlig blandning av öppenhet och integritet❤️Din pojke, kommer alltid finnas i mitt hjärta också…

  1. Stina,
   Jag vet inte vem du är mer än till ditt förnamn men oj vad du berör mig starkt. Jag vill tacka dig, ge dig en kram och gärna ta emot din. Har du också förlorat ett barn, vill gärna fortsätta med kontakt för att kunna dela i så fall. Om du vill.
   Låt oss höras via messenger om andan faller på och tack än en gång.

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: