På väg. Som på turné.

Någonstans ska jag ta vägen. Någonstans ska jag hitta ett nytt hem där jag inte har dig i varje vrå. Där jag inte ser dig varje morgon till frukost, inte tänker eller blir påmind om våra ritualer och saknar dina skratt. Där jag inte ser dig cykla till skolan eller ropa ditt glada hej när du kommer hem. Visst verkar det bissart. Som skulle jag någonsin vilja ta bort alla minnen och upplevelser med dig. Nej inte alls vill jag det!

Jag vill ha dig nära och levande
Som den härliga, tokiga och varma Gunnar du är. Men att ha dig som ett minne av vår vardag och all dess saknad känns mig destruktiv.
Någonstans Gunnar, någonstans måste jag ta vägen. Starta om och skapa en bas för Karl och mig på ett nytt sätt. I lördags rensade vi ut nästan allt. Vi har flyttat, städat och packat. Jag har lånat ut lägenheten ett tag.

Bilen är fylld med saker jag vill kunna ha i vardagen oavsett var jag hamnar och denna sommar känns som en turné. Jag tar med mig de små viktiga saker som ger minnen, skänker värde och inger hopp.
Jag vet några inplanerade stop på vägen för gästspel men vet än inte turnéns sista stop, var jag landar eller var det tar slut.
Kanske stängde jag dörren till vårt gamla liv när jag låste dörren. Jag har valt att på något sätt bryta upp och prova ett nytt steg. Någonstans. Gunnar, någonstans ska jag ta vägen.

8 thoughts on “På väg. Som på turné.

Add yours

 1. Kära, kära, kära. Vill så innerligt att du finner den där platsen för dig och för er. Kramar!

 2. Starkt beslut av dig att gå vidare. Det är rätt väg. Jag ville tidigare ge dig en nyckel. Detta för att hitta vägen till nya livet. Vi har fortfarande inte träffats än.

  Starta om livet med din äldste son Karl. Ni behöver varandra. Ta väl hand om er båda ❤️

 3. Ett andetag åt gången, en fot framför den andra, ett steg i taget. Önskar av hela mitt hjärta att du hittar rätt❤️

  1. Kram och tack. Är kanske inte så snabb på att svara men oj vad det berör att du hör av dig. Ser bara ditt namn och vet inte vem du är men tack, på riktigt. Idag är en ny dag, låt oss hoppas den ger massor av härliga skratt och goda stunder.

 4. Den känslan. Sorgen över den man förlorat men också sorgen över sitt förlorade liv.
  ”Ska jag för alltid behöva må dåligt nu?”
  Så när man desperat försöker må bättre, för att överhuvudtaget överleva, så kan det kännas som ett svek mot den man sörjer. Men det är det inte. För så måste det gå till. Du måste få gå vidare någon gång och få en vardag som du kan leva i. Du kommer självklart alltid sakna och älska Gunnar ändå. Men en dag, ska du vara lycklig igen. Det hoppas och tror jag verkligen. Och den dagen hoppas jag också att du kommer känna att det är okej. Gunnar kommer alltid finnas med dig ändå och han kommer alltid vara älskad av dig.

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: