Bollar och tussar av sol

Jag vaknar och vill somna om. Blundar och ser bara syner av Karl, Gunnar och mig görandes allt möjligt. Det går snabbt, bilderna växlar och jag ser inte klart men tydligt ser jag oss. Jag vänder mig om djupandas och mediterar. Det hjälper föga. Tar fram mobilen försöker fippla och få andra syner, andra tankar. Jag älskar synerna men nu går de för snabbt, de rumlar runt så hårt att jag mår illa och jag behöver stänga dem ute.

Jag går upp, tar en macka och sträcker mig efter kaffet. Haha, vilken ironi jag kan knappt sträcka mig. Det rister och värker längs hela ryggen, ut mot armen och fingrarna. Jag skrattar till, känns ju löjligt! men istället värker hela bröstet och lungorna av skrattet.

Jag går ut på terassen. Det är varmt och disigt, värmen ska få omsluta mig. Grannarnas skratt och deras barns sånger ska få pigga upp mig och dagen ska bli ljus.
Nu tittar solen fram. Ja, dagen ska ge mig ljus och glädje. Jag ska välja glädje idag. Det var mig omöjligt igår men idag är den ny.

One thought on “Bollar och tussar av sol

Add yours

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: