Bara lite i taget. Bara nu.

Jag vilar. Låter mig själv få ro. Det är tyst, skönt och gott. Det susar mjukt av vinden och den smeker mig varmt med söta kyssar blandade med sol. Tankarna får sväva fritt och nej inte har jag lyssnat på en enda sommarpratare i P1. Inte heller varit på konsert eller utlandssemester. Läst lite bok men ingen till enda. Men det är precis så jag vill ha det. Bara lite av något i taget.

Sekund för sekund har bytts ut till minut för minut som faktiskt sträcker sig än längre. Vissa dagar är outhärdliga, min saknad för överväldigande att jag har svårt att hålla ihop, hålla mig samman, knappt andas. Men idag, nej nu, svävar jag friare, kan leka med tankar om ingenting alls. Ser den vackra omgivningen, känner lugnet inombords och är varm i själen.
Jag har mycket som behöver göras, många administrativa uppgifter dit lusten och kraften inte orkar. Det får bli senare. Nu, just nu njuter jag en stunds frihet där taggiga, vassa och iskalla, tunga känslor är långt fjärran.