Dagen, ljuset, kraften.

En svart onsdag gav en ljus torsdag.
Kontrasterna kan inte kännas större, hela mitt väsen är som förbytt och jag älskar den sköna torsdagen. Där energin, glädjen och kreativiteten sprudlar, bubblar och bjuder till dans.
Här känner jag mig hemma och njuter fullt ut varje steg jag tar under dagen.
Jag jobbar, går på stan, besöker butiker, förälskar mig i kläder, inredning och växter.
Är förälskad i mitt jobb, känner all styrka jag får av Topline. Känner allt pirr & kreativitet jag får utlopp för när vi skapar kollektioner av produkter & plagg som blir unika för våra kunders varumärken.

Kraften bara finns där. Som vore det så naturligt att den alltid ska flöda. Karl har träning och även hans kraft är starkare denna torsdag. Han är glad för träningspasset med fotbollen, känner hopp och sprudlar fram nya toner av musik som jag tror kommer fylla Clubgolv.

Vader, Martin och jag tar ett glas bubbel på gamla brandstationen, numera Delikatessen Bistro Bar. Vi sitter ute, mot den vackra fasaden av grågröna nyanser blandat med slingrande växter, till ljudet av livet som fortgår de flestas vardag. Alla olika typer av människor går förbi oss, vissa stannar upp, vi byter några ord och skrattar. Andra går förbi, raskt mot sina mål , kanske går de hem. Kanske ska de på date. Kanske ska de träna. Vissa stannar och går in i baren. Det känns naturligt, avslappnat och skönt, som är vi på kontinenten och när jag går in för att besöka damrummet, blir omsluten av en varm ljudnivå, skön inredning och kan sitta på en tron, några trappsteg upp när jag vill ’tvätta händerna’ är jag med all säkerhet långt mer söder över än Stockholms söder. Jag blir förälskad. Igen.

På väg hem går vi förbi platsen där jag tidigare köpt Situation Stockholm av en kvinna jag hyser största beundran till. Hon är vacker, stiligt klädd i svart, hon gestikulerar och lyser av glädje och ändå. Vetskapen att hon säljer just Situation Stockholm talar om för mig att det här är en kvinna som har många mörka livsberättelser i sin kappsäck. Jag ser när jag tittar närmre att hon saknar någon tand, att livet gått hårt åt henne. Jag ser gnistan i hennes livfulla ögon. Jag fylls av glädje och stolthet över hennes val. Att välja det goda. Att komma vidare. Att älska livet. Trots hårda slag och mycken gråt.

Jag är förälskad. I dagen. I ljuset. I kraften.

 

2 thoughts on “Dagen, ljuset, kraften.

Add yours

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: