Karlavagnen RadioP4

Jag hade många missade samtal från detta nummer och när jag till slut svarade lät Pernilla från Karlavagnen nästan lite spak. Som trodde hon jag var ett monster.  När hon berättade om ämnet för kvällens program ”Hur nära döden är du?” sa jag självklart ja. Inte bara sorgen skulle belysas utan även hela tanken kring Halloween och döden. Spökligt spännande.

Vi skulle kunnat tala hela natten men tiden rann ut redan långt före tolvslaget. Här är programmet som ger ämnet döden och dess sorg nästan 90 minuter. Wow & Yippie säger jag. Ja, trots djupaste såret och hemskaste traumat – något jag aldrig kunnat föreställa mig känslan av – finns ändå en god wow känsla i att ämnet blir belyst. Inte minst ur egoistiskt perspektiv. Nu kanske fler grannar vågar hälsa på mig igen. Eller min affärsbekanta som hellre vänder bort huvudet när jag kommer gående, kanske kommer han våga se mig i ögonen. Eller kanske väcker det någon annans tanke om att våga tala med människor i sorg. Kanske kan någon annan i sorg känner igen sig. Kanske pratas det lättare om döden, sorgen och svärtan på fikarasten. Eller varför inte garva lite åt svart humor, om inte annars så nu under Halloween borde det väl vara tillåtet?

Karlavagnen Radio P4

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: