Adventsbad, Slaguggla och just nu.

Mysig första advent önskar jag via sms till de mina i familjen. Jag har tänt ljus, jag längtar efter adventsmyset Karl, Gunnar och jag haft alla år men viker undan tanken och tar en promis med Vader.
image

Vi går till Långholmen och dess fantastiska hundpark där hundar får springa lösa. Vi träffar Vaders buddy Bill och de leker som galningar, de tar sig ett adventsdopp och jag spanar in den vackra vyn mot Norr Mälarstrand.
Här i det fria finns något rogivande, spontana möten med människor och hundar av alla dess slag. Här på Långholmen fick jag förra veckan mitt livs första möte med Slagugglan.

 

imageHan satt så vackert i en tall och jag är djupt imponerad av hans värdiga och stolta uppsyn, så klok och begåvad. Eller? Det är tredje gången en Slaguggla gästar oss så långt söder över. Första gången lär varit på 1600-talet, andra vid millenieskiftet och tredje nu. Mm du härliga, fria fågel vad gör du i storstan? Nyfiken på sparv och city rådisar måhända. Men som kloker flyr du nog snart din kos. Lyckans ost är jag som fick se dig, förmodligen den enda gången i mitt liv. Det ger mig styrka till tanken att allt är här och nu. Att stunden just nu är viktig att ta emot. Vad som kommer imorgon vet jag ingenting om.