Adventsbad, Slaguggla och just nu.

Mysig första advent önskar jag via sms till de mina i familjen. Jag har tänt ljus, jag längtar efter adventsmyset Karl, Gunnar och jag haft alla år men viker undan tanken och tar en promis med Vader.
image

Vi går till Långholmen och dess fantastiska hundpark där hundar får springa lösa. Vi träffar Vaders buddy Bill och de leker som galningar, de tar sig ett adventsdopp och jag spanar in den vackra vyn mot Norr Mälarstrand.
Här i det fria finns något rogivande, spontana möten med människor och hundar av alla dess slag. Här på Långholmen fick jag förra veckan mitt livs första möte med Slagugglan.

 

imageHan satt så vackert i en tall och jag är djupt imponerad av hans värdiga och stolta uppsyn, så klok och begåvad. Eller? Det är tredje gången en Slaguggla gästar oss så långt söder över. Första gången lär varit på 1600-talet, andra vid millenieskiftet och tredje nu. Mm du härliga, fria fågel vad gör du i storstan? Nyfiken på sparv och city rådisar måhända. Men som kloker flyr du nog snart din kos. Lyckans ost är jag som fick se dig, förmodligen den enda gången i mitt liv. Det ger mig styrka till tanken att allt är här och nu. Att stunden just nu är viktig att ta emot. Vad som kommer imorgon vet jag ingenting om.

3 thoughts on “Adventsbad, Slaguggla och just nu.

Add yours

  1. Jag föröker sätta mig in i din situation, men det går inte, jag vill inte, det är för jobbigt. Gör för ont. Jag har själv barn i samma ålder. Tankarna skenar, jag måste samla mig.Sitter på jobbet och det tårar sig i ögonen. Bestämmer mig för att åka hem och krama mina killar, bli en ännu bättre far.
    Nånstans går livet vidare i allt det onda och hur svårt det än är, så måste det gå vidare. För dom andra runt omkring dig, för dig själv, för Gunnar. Han vill att du skall vara glad och lycklig. Skratta. Njuta av livet som innan.

    Ta hand om dig och din familj!

    1. Peter, ja krama,krama och busa!! Jag vet att livet blir fint igen men nu är det inte alls i balans. Jag vet att jag ska andas och se allt det vackra i det jag har. Vissa dagar lyckas det, många inte och jag önskar allt bara är en mardröm. Tack för att du hör av dig och ta hand om dig!

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: