Mer vardag tack!

Att bocka av. Att sätta ett kryss eller bock för det man gjort på en lista. Att kunna känna att ja, nu går jag framåt. Nu tar jag mig igenom. Det kan emellanåt vara simpelt och ingalunda viktigt men för mig just nu är det stort. Som lyckas jag bestiga ett svindlande brant, högt berg, som kan jag se vidder av grönska, fjordar och lummiga dalar framför mig. Som kan jag läppja doften av vårblomster i sinnet, känna ljumma vindar mot min kind och värme av sol som förgyller min själ. Min resa är tung och har varit mig lite för hård. Jag har inte kunnat stå emot och känna livets lust. Månne dessa uppgifter jag långsamt tar mig igenom ge mig fortsatta smaker av ljuvlighet.

En check på listan är vardag. Vardag. Jag smakar på ordet och känslan det ger. Det känns skönt. Det känns gott. Att komma in i vardagen.
Att komma tillbaka till jobbet, till mina fina kollegor och till uppgifter och sysslor som inte tillhör mitt privata. Som jag längtat!
Att bo. Att bo i egen härd. Med egna vanor, egna rutiner och egna saker. Ja, vårt boende  börjar så långsamt ta form som vi önskar. Vi packar upp del efter del, kartong efter kartong. Tvättar och ordnar med garderober, ändrar i våra rum för att få en känsla av nystart trots allt det gamla som lever i väggarna.
Jag adderar mer träning till mina morgnar. Står upp tidigare, tränar, stretchar och promenerar eller springer med Vader. Jag äter en frukost som bytts från smörgåsar och kaffe till yogurth med egengjord müsli och hett vatten eller alternativt te.  Jag håller tider och rutiner och bestämmer mig varje dag för livet.

Ja, jag bestämmer mig för livet varje dag och jag har bestämt mig. Min längtan och sorg ska få plats men inte ta hela mig. Inte äta upp mig som den gjort, nej jag ska sakta och varligt ta mig framåt, bit för bit. Steg för steg och låta min vardag ge mig kraft.

Tack fina vardag. Tack.

Yummie!
Här är receptet på den kladdkaka som ger lyckoruspoäng mitt i vardagen. Helt utan socker eller mjöl då jag försöker hitta alla sätt som kan bidra till att få mig må bättre.

  • 230 gram svarta bönor
  • 10 torkade dadlar (minska på mängden dadlar efter smak, eller om du vill minska på sockret ytterligare)
  • 4 msk kakao
  • 4 msk flytande agave sirap (minska på mängden sirap efter smak, om du vill minska på sockret ytterligare)
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bikarbonat (alt bakpulver)
  • 100 gr smör alt kokosolja
  • 150 gr 70-90% choklad
  • 2 ägg
  • 1/2 dl kokos (valfritt)

 Så här enkelt gör du min Yummie kladdkaka!
Sätt ugnen på 175 grader.

Skölj bönorna och mixa dem med dadlarna.
Blanda i kakao, agave sirap, vaniljpulver och bikarbonat. Fortsätt mixa till en jämn smet. Smält smöret och chokladen.
Vispa ihop äggen, med smöret och chokladen i smeten.

Mixa alltsammans och häll i en smörad och kokosströdd form. Jag brukar använda kokosolja istället för smör.

Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Den är godast när den fått svalna lite och passar väldigt gott med uppvispad grädde. (jag använder laktosfri)

Lycka till! 

 

3 thoughts on “Mer vardag tack!

Add yours

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: