Jag vill sväva fritt

Jag vill släppa taget. Flyta med i en virvlande havsström eller porlande bäck. Vill vara tyngdlös och sväva fritt i den ljumma sommarvinden. Jag vill förflytta mig i tid och rum. Ta mig tillbaka.

Dagar flyter förbi som är vårt nya liv en självklarhet. Dagar med lycka, glädje, nyfikenhet och kärlek. Solsken i blick och sprakande färger av upplevelser. Sen kommer det andra. Det som äter mig långsamt, som lurar mig och trotsar min styrka. Som pustar mig omkull i ett töcken av dimma och oljud. Som får mig liten och bräcklig som vore jag blott en nickedocka.

Du kom till mig inatt Gunnar, du sprang in med ditt luriga leende, din glada uppsyn och ditt förnurliga skratt. Du försökte förklara för mig något jag inte än förstått och jag hoppas din vishet snart gör mig klok. Jag vill släppa taget. Vill sväva fritt, vara tyngdlös & dansa som en älva. Jag vill ta mig in i din värld, jag vill försiktigt och varligt förstå ditt nya språk, låta dig visa mig din oas och slutligen ta dig med hem igen.

Ta mig tillbaka.