Skäms på er – Skäms hela livet!

Det stundar solskimmer och glitter i värmeböljans tecken. Jag tittar på vattnets krusningar och försöker se framtiden. Jag har precis avslutat en intervju med TV4 och fått frågan vad jag ser i framtiden? Det är märkligt å ena sidan ser jag ljuset, kärleken och glädjen med Karl, Håkan, Vader, min familj och alla goda vänner, mitt jobb och alla stundande resor inom min karriär. Å andra sidan ser jag absolut ingenting. Ingen horisont, inga mål. Inget ljus, ingen glädje. Det skaver och rister hårt men mest av allt bubblar det av ilska idag.Det riktigt kokar inombords och jag kan nästan ta på ångorna. Åklagaren har förkunnat att han väcker åtal mot busschauffören för vållande av annas död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Bussbolaget däremot går under lagens namn fria.

JAG KAN INTE FÖRSTÅ!!! Hur kan ett bolag vars anställde gör ett grovt tjänstefel inte också bli åtalade? Har de inte ansvar för denne och hur har de instruerat denne person inför sitt jobb?

De har enligt lagen inte gjort fel. Men etiskt har de enligt min mening brustit och gjort fel på ett flertal punkter.

Idag likt många andra gånger har jag valt att låta min röst höras kring detta. Jag kan inte hålla tyst och förlika mig med något jag inte tycker är rätt. För mig är detta ett oförsvarligt agerande av både bussbolag som chaufför – FY, in i skämsvrån på er! Skäms för resten av livet och ge oss alla som blivit drabbade en fin ursäkt. En fet peng så vi kan starta om våra liv ger oss inte tillbaka våra barn eller tar tillbaka våra barns skador, minnen och trauman men kan åtminstone bidra till att kanske starta om. På nytt.

Nej, jag vet det är inte någon som helst lösning. Pengar ger ingenting. Jag önskar jag kunde uppfinna en farkost som kan ta mig in i Gunnars värld och ta honom tillbaka.

Här kommer snart olika klipp från media jag deltagit i under dagen.

One thought on “Skäms på er – Skäms hela livet!

Add yours

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: