Banana bread for breakfast

Sommarens värme smeker min hud, jag ramlar i sömn och dvala, drömmer de märkligaste av drömmar med stigar av snår där plötsligt skidbacken ligger vit med sin brant och mjuka snö. Några sköna svängar innan sagolandskapet tronar i guld och ljust rosa toner, vårt hus står välkomnande med tinnar och torn. En bullbakande, mjukt leendes kvinna välkomnar oss in i en magiskt förtrollande värld av goda dofter, vackra syner och skratt. Karl, gunnar och jag på äventyr i ett sommarvintrigt virrvarr av lycka.

Mina ögon ser sig förbluffat omkring när av allt jag ser plötsligt rullar bort som en dimma. Som en vindpust är jag i mina sinnens fulla bruk. Det kniper i magen och skär inombords, min saknad efter den familj med all galenskap och glädje, kärlek, goda samtal, härliga upplevelser river mig som ska jag ömsa skinn.

Jag vill inte falla, nej hjälp mig! Jag önskar och ber att det kan vara mer av det trösterika idag. Jag söker min meditation, djupa andetag och blicken hårt fäst mot pannan. Svagt kommer styrka som vänder mina hårt smetade känslor till tacksamhet och insikten av glädjen i det vi upplevt tillsammans. Som ser jag vackra tavlor. Jag smeker mig varligt över kind och mage, andas djupt och viskar till mig själv att allt blir bra.

Jag bjuder mig på min knasigt påhittade banankaka och kaffe, gungar mig stillsamt upp till en ny dag. Det ska bli en bra dag.

img_1815

3 thoughts on “Banana bread for breakfast

Add yours

  1. Jag känner så väl igen känslorna du beskriver, det gäller att hitta mod att möta dagen och göra den till en bra dag. 💕

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: