Salta tår & ’Hango jam’

Det hojtas, tjoas och tjimmas. Glädje i blick, salta tår och fingrar av smält glass precis som ringklockor i såväl kyrkor som cyklar ljuder ljuvt. Det är en lyxig känsla det här med sommaren.

Det är min första dag med semester. Jag smakar på ordet lite mjukt och känner eufori och kaffesug. Så lyxigt att kunna dricka kaffe på trappan mitt på dagen utan måsten eller tider att passa. Jag slänger ihop en hallon/mango marmelad och njuter en stund nybryggt kaffe och rostad marmeladmacka i solskenet av allt och just ingenting.

Här är receptet på min drömlika hallon/mango marmelad eller som jag nu döper till ’Hango jam’ 😘

Ta ett par färska hallon, typ 10 stora eller det dubbla om de är små. Lägg i en kastrull och lägg till ca 15 kuber mango, frysta eller färska om ca 2x2cm Fräs ihop dem på mellanvärme och häll i typ en dryg tsk sirap och låt koka någon minut. Rör om under tiden. Är frukten färsk kan det behövas lite vatten så frukten inte bränns när de ska kokas ihop. Rör i ca 2tsk gelesocker och låt koka nån minut

Mixa snabbt med en stavmixer så det blir lite lagom stora marmeladbitar – det ska inte bli mos eller soppa!

Vips har du en liten burk ’Hango jam’ på mindre än fem minuter!

Yummie😉🎉

img_1914

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: