Det regnar förändring.

Jag går in i lokalen. Har beträtt den röda mattan och känner hjärtats högre puls. Är liten och skör idag, vill liksom inte gå in och samtidigt vet jag att bara jag gör det kan hela känslan bli annorlunda. En millisekund och jag är på väg att vända på klacken då jag möter Ludwigs ögon. Han ler ett stort leende och säger ”Hej Jenny, vad roligt att du är här!”

Mitt inre känner ett sting av ilska av att jag är så dum som tror jag fixar det här men ett sting av mig blir djupt rörd. Ludwig, en elev från ett av stadens gymnasium som jag bara träffat två gånger i mitt liv tar in mig så självklart och välkomnande. Wow! Jo, jag byter ilskan och min inre rädsla mot glädje.

Dagens ämne är förändring. Nästan som ironi eller på film men hans välkomnande förändrade, ja just förändrade mitt mindsätt och känsla.

Check på ämnet. Egentligen kan jag ju vända hem nu men något lockar mig att stanna kvar. Kanske är det pliktkänslan av att jag anmält mig. Kanske är det lockelse av att lyssna på alla dessa spännande talare. Måhända det är lite spännande att möta människor jag inte sett på länge, kanske är det utmaningen i hela upplägget som triggar mig och min vinnarskalle.

Jag är inte helt säker på stegen när jag går vidare in i lokalen. Min rygg har gett mig tecken på att jag inte varken bör stå eller sitta längre stunder så inte bara mitt mentala leker med mig idag. Nej på ren svenska värker det långt ner i benen så mycket att jag börjar darra under förmiddagen. Då lyfts jag som i ett svep bort i tankarna med Anna Roslings tal om världens förändring som är långt godare än jag föreställer mig, vår moderator Ami Hemviken drar mig in i en värld av både humor, sarkasm och kunskap. Jonas Eriksson bjuder, som internationell fotbollsdomare, på en mycket starkare upplevelse än jag förväntat och ger insikter långt större om likheten mellan fotbollens ledarskap och näringslivet. Fredrik Reinfeldt, jag dog av skratt när den enda jag såg var Percy Nilegård i sin gestaltningen av omvärldsanalytiker, gav en riktig käftsmäll om vikten av förändring både nationellt och globalt.

Ja, jag blev knockad av dagen och vill tacka mig själv att jag tog mig fram till Åhaga och denna näringslivsdag. Vill tacka alla de som på scen inspirerade mig med tankar och nya infallsvinklar. Vill tacka alla som idag bemött mig med kärlek och lyft mig med en kram och några sköna ordväxlingar. Oj vad det fick mig att känna mig lite mer som Jenny igen. Som en Jenny, normal, glad och nyfiken. Som den nya lite förändrade Jenny som ser livet med lite andra ögon, som värderar saker annorlunda och som trots allt älskar utveckling.

🙏tack!

2 thoughts on “Det regnar förändring.

Add yours

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: