Rättegången. En märklig historia

Jag vet inte hur jag kommer reagera när Borås Tingsrätt öppnar dörrarna för rättegång men i detta nu känner jag en märklig känsla av overklighet. Kanske kan rättegången hjälpa till att stänga en dörr, få ett avslut på alla funderingar kring själva olyckan. Kanske kan det med tiden ge en lättnad men vi som förlorat våra barn, syskon, barnbarn eller vänner tillika de som upplevt olyckan kommer med största sannolikhet inte kunna delta i rättssalen dessa dagar. Det finns inte tillräckligt med plats för alla i salen.

Det har tagit mig några dagar att smälta den här informationen, först kändes allt oviktigt för det hemska har ju redan hänt. Samtidigt inser jag att för att dörren till något nytt ska kunna öppnas helt behöver jag ett riktigt avslut på det här kapitlet kring vad som egentligen hände.

Stilla undrar jag hur saker och ting fungerar.

Ja, det känns märkligt. Som vore vi ovälkomna gäster i vårt egna öde när rättegången ska hållas på en plats som inte rymmer oss drabbade.

Men kanske får vi några platser trots allt.

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: