Våga ta ansvar för din egen lycka.

När jag öppnar ögonen är jag osäker på min plats, kan inte lokalisera mig. Det var länge sen jag sov över hos mamma men känslan är härlig, som blir jag omfamnad av blotta tanken av mammas trygga, mjuka famn. Det pirrar en otålighet i maggropen och som vore jag ett barn på nytt vill jag snabbt upp för att upptäcka världen, berätta om mina drömmar och sluka frukost i stora lass. Vi får en härlig stund tillsammans och jag är så stolt över att ha just mamma som mamma. Vår väg genom livet har inte varit helt rak, självklar och enkel men desto mer tacksam är jag över vår relation, vår kärlek och vårt utbyte idag.

Jag besöker en mässa och får ynnesten att ha en liten stunds samtal med Caroline innan hon ska upp på scen för att tala om sin situation att vara den första kvinnliga VD som förra sommaren var en man. Jag inser under samtalet att jag hamnat i en tråd av fel perspektiv. Hon var så självklar i sitt varande och fullständigt närvarande att jag kom på mig själv att nog ha glömt bort lite av min egen arena. Den arena jag själv behöver äga som inte låter mig bli uppäten av andra.

4136C987-E55F-4189-94F3-173C03D3D09BNär Caroline sedan blir intervjuad på scen kommer fler insikter till mig. Jag blir inspirerad av hennes mod och lycklig över den kultur hon lyckas skapa och vara en del av i det bolag hon driver. När hon frågar sig hur många andra det är som befinner sig i samma situation som hon och det är viktigt att våga tala öppet växer hon till en förebild. Oj så viktigt att vara samtida, våga tro på sig själv, känna att ens egna känslor är rätt även när det kan verka fel i normen. Jag känner igen mig och tänker att oj så mycket jag har att berätta om det utanförskap man hamnar i vid sorg. Jag blir än mer förankrad i vikten av att förändra det och den norm att sorg är svårt, tabu eller tråkigt.

Jag vill tacka dig Caroline, jag ska ta stafettpinnen till min arena och visa att man även i sorg kan känna glädje. Att vi som befinner oss i sorg måste ta ansvar för vår egen lycka och även ingjuta hopp.

Just nu gläds jag åt att du Caroline ”väckt mig”, att jag idag varit nyfiken och velat upptäcka världen, att jag fått vakna till mammas underbara kärlek och att jag har ynnesten att fira Club Flamingo ikväll!

 

 

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: