Magstark, känslosam och måste ses – SVT Play

Sorgen mitt i bygden – Avsnitt 1: Bussolyckan utanför Sveg

Det är en skuril känsla att se den här filmen som till stor del handlar om Gunnar. Som vore det någon annans barn och någon annans liv det drabbat.

Jag tycker den är vacker, sjukt svår men ofantligt viktig. Den visar precis det vi går igenom med sorgen, all energi & kraft den tar men också alla lyckoruspoäng vi samlar och får. Inte minst det jag kanske emellanåt glömmer av nämligen att vi är många som samlas kring denna hemska tragedi, där många får styrka av varandra då de flesta har någon som har en relation eller koppling till någon som var med i olyckan. Som är vi en stor familj trots att vi inte känner varandra.

Just i denna stund går mina tankar till till alla er ungdomar & lärare som måste kämpa med alla minnen & trauman. För er, för min älskade Gunnar, för de båda fina Evelina & Hugo kommer jag försöka göra allt jag företar mig lite bättre. För er ska jag, trots all skit som kommer framöver med rättegång och tuffa stunder, leta efter ljuset och skratta än mer.

För stunden tror jag mig kunna vinna ett OS med bara blotta tanken på att jag gör det tillsammans med #GEH

Tack Ulric Bellman för ditt mod att våga lyfta på stenar och belysa hur vi drabbats av denna tragedi i en mycket vacker filmatisering. Trots den djupa smärtan av att se den gav den mig ljus & hopp om framtiden. Stort varmt tack.

🙏

2 thoughts on “Magstark, känslosam och måste ses – SVT Play

Add yours

  1. Snart måste det bli aktuellt med att visa en bild på busschauffören eller kanske det är lämpligare att söka honom personligen för att få en kommentar till hur detta kunde hända. Det visade sig ju att det saknades vägskador som vi inledningsvis skulle ha varit anledningen till denna fruktansvärda händelse. Då väntar vi på nästa ”anledning” till denna händelse! Vi är beredda att följa utvecklingen hur länge som helst i likhet med Tage Danielssons ”sannolikhetskalkyl” om vad ”som egentligen hände”!

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: