OMG! När det värsta som kan hända händer

Det var inte min ambition eller tanke att bli en företrädare kring ämnet sorg, något jag upplever än starkare kan knytas till ämnet etik & moral. Dvs hur vi faktiskt ÄR mot varandra.

Det startade med en debattartikel där jag skrev om min förtvivlan och frustration över att ingen på skolan hörde av sig efter olyckan. Att jag som förlorat min son var osynlig och oviktig i sammanhanget där det manifesterades stora insamlingar och sorgehyllningar i byn. Ensam stod jag utanför och beskådade, något som blev både surrealistiskt och provocerande. Därifrån har bollen rullat med min blogg och medverkan i media. Nu föreläser jag även i ämnet där tyngdpunkten ligger på bemötande och vikten av att hitta ljuset i tillvaron.

Vem hade kunnat tro att mitt liv skulle ta den här vändningen?

Oavsett om jag håller en föreläsning eller medverkar i media är min ambition att sudda bort vårt tabu kring sorg. Jag vill öka förståelsen och lätta upp samtalet kring det, beröra och skaka om tankarna kring vad som är viktigt i livet, hur vi bemöter & hanterar varandra.

Jag förmedlar både tårar, som skratt och ingjuter hopp. Vi drabbas alla av sorg någon eller kanske fler gånger under livet men hur gör man när det händer någon annan? Jag tar upp alldagliga frågor och försöker avdramatisera sorgen, berättar om mina egna upplevda tillfällen av både bra och dåligt bemötande, jag berättar och delar med mig om min resa genom sorgen att förlora min son, hur det påverkar mig i min vardag och hur jag är på väg in i ett nytt liv.

Det ger perspektiv på tillvaron och gnället vid kaffemaskinen byts ut till injektion av hopp & mod.

Jag belyser hur vi med våra vinnarskallar kan hjälpa oss ur sorgen, vilka verktyg vi kan använda för att hitta ljuset i tillvaron och njuta av det vi faktiskt har. Det kan det likställas med ’salutogent ledarskap’ vilket effektivt används av såväl elitidrotten som bolag vilka vill nå framgång på riktigt.

Jag vill framåt. Jag tänker inte stå still. Jag vägrar kättas av min sorg och ja, jag är på väg. Steg för steg. Häng med på resan du också, säg hej och hallå om det är intressant att jag hjälper er & ert team!

Nu är jag på väg till tv studion i TV4 & ”hänga” med Tilde De Paula i ’Efter Fem’ och prata om just allt det här.

Ciao, hils & kram ❤️

 

2 thoughts on “OMG! När det värsta som kan hända händer

Add yours

  1. Så bra sätt att belysa det på, jag har efter snart två år i min sorg efter min son börjat landa i att lycka och sorg kan leva inom mig, sida vid sida ❤️

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: