Linser på tapeten

Det kommer stötvis det här med förändring,
för mig är det som när rätt havstemperatur möter vass som vajar i sjöbris eller som när tuppen gal & vinden vänder, då! Då tar jag ett nytt kliv och utforskar området än mer.

Nyligen inspirerade min kollega & fina väninna Therese till nya tankar om färgers betydelse för själen och vilka smaker, kryddor & livsmedel som gör gott åt kroppen. Så till dagens första solstrålar lekte jag i köket & höftade fram lins- & rödbetspannkakor. Mums & helande med kryddor & hetta! En rivstart på dagen som fick magen att vara nöjd längre än vanligt.

Efter en dags jobb och lite strapatser med Vader på vägen hem kändes solskenet inte lika mjukt & aptitretande som i morse. Som en autopilot tog jag en chokladbit i min hand när jag stegade in i köket, den riktigt läskade min tunga & gommen suktade lidelsefullt när jag som av en stötvåg fick en idé att istället prova en ny typ av röra med de röda linserna jag blötlagt.

Några minuters lek med stavmixer & kryddor som påminner om Mellanöstern skapade en ”mjukt orange linskräm”, en härligt god röra att slänga på en skiva surdegsbröd eller grovt knäckebröd.

Mitt nyvunna recept provar jag tillsammans med en kopp grönt te och njuter lyckoruspoäng, ja jag känner mig lycksalig & tacksam över att kreativiteten tagit plats igen, att den trotsade min lättja & att visade mig att linser ”är på tapeten” 😉

.

.

.

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: