Göran, Victoria & Stina – kanske omedvetna hjältar & stjärnor

Vi talas vid per telefon när du ger mig både kondoleanser & bjuder ner mig till Ocean.

Föga vet jag då att jag ska känna sådan tacksamhet & glädje i att bli inbjuden till ett projekt & till något nytt. Du hämtar mig vid Falkenbergs station och det var några år sedan vi sågs så det kan inte undvaras att jag hade fjärilar i magen för hur vårt möte skulle te sig. Där stod du med dina varma blå ögon & ditt stora leende och öppnade famnen i regnet! Vi skrattade och genast hittade vi samtalen, skratten och en härlig kemi.

Du visade mig stolt ditt projekt med gallerian i Falkenberg och Ocean Hotel på Skrea strand. Vi spelade vi musik och tillhörande musikquiz från din jukebox, vi åt middag och hade en galet rolig kväll😂 Jag vet inte om det är sorgen som binder oss samman, vi är oceaner av år från varandra men i samtalen är vi precis på samma plats.

Efter sju år ses vi igen! Egentligen känner vi inte varandra så väl men trots de få tillfällen vi mötts finns du varmt i mitt hjärta och nu är det äntligen dags igen! Du badar & viftar ivrigt med armarna från Kattegatts sälta och jag känner mig välkommen!

Vi babblar, du har med dig bubbel och vi uppdaterar livet. Ditt mantra har för länge sedan tagit fäste i mig och nu blir ”live to love the road” mer än ord. Ja du omfamnar hela begreppet med dina upplevelser och jag känner att här, här är vi lika. Du lär mig att ingenting är för pinsamt att fråga om, jag erkänner att jag aldrig skulle våga fråga om att komma & hälsa på någon eller be om sovplats så jag lovar dig att jag ska träna på det. Vi bestämmer oss för att ha en gemensam podd där vi bjuder in människor med livsöden att dela med sig av, att vår podd ska bli som att hålla någon i handen, ge modet att våga & inspirationen till att göra.

Via Anja får jag meddelande att du önskar låna en hund. Strax därefter får jag ett meddelande från dig där du bjuder in till samtal och frågor om Vader. Ditt genuina tilltal och äkta frågor får mig att falla pladask. Det här är en människa som min vovve kommer älska! 
Vi ses för en kort träff & inom fem minuter hör jag mig själv säga ” ta med dig Vader & prova ett par dagar”. Jag visste det, det här kommer gå bra så ett par dagar blev ytterligare några. Inte heller då kunde jag ana den tacksamhet jag fått uppleva i att bli inbjuden till någons liv. Du bjuder in mig mjukt, kärleksfullt och med oerhörd patos i ditt liv. Utan att vi känner varandra till närmelsevis väl pepprar du mig full med  styrka, mod & glädje.

Idag är jag inte stark eller har energi och idag är sorgen mig övermäktig. Min kropp är tom & har ont, den skriker efter ömhet, närhet och värme. Geggan & kraschet inombords flyter ut i varenda cell & jag vill blunda bort livet. 

Men mitt i all skit måste jag påminna mig om all kärlek & allt det goda, allt det nya jag har runt mig så här är min hyllning till tre godingar som nog omedvetet hjälper mig, som lirkar & virkar mig framåt i min vardag, på min nya väg.

Som riktiga stjärnor & hjältar❤️🙏❤️

.

.

.

2 thoughts on “Göran, Victoria & Stina – kanske omedvetna hjältar & stjärnor

Add yours

    1. Darling I know it is. Byt some days it hurts more then others. Today is one of those and I must remind not only myself that the pain & struggle life put’s me through also gives me light.

Lämna ett svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: